Their Apartment

002_MY-APT_006_LD-1

In order to get a better understanding of their architectural ideology, Ida and Billy talk me through their first few projects. I was most curious about their home, as a creative, personal space not only reflects your identity but your craft. Was their home a reflection of their preferred designs, or was it the complete opposite, grounds for crazy experimentations gone awry?
為了讓大家更好地了解其建築思想,Ida和Billy透過他們的前幾個項目去說服我。我很想了解他們的家庭,作為一個創意,個人空間不僅反映了你的身份,更會你的手藝。是他們的家反映了他們的首選設計,抑或是完全相反的,理由是不是這個瘋狂實驗出了錯?

myapt1

The start and finish of this project was a means to an end. The design was based on fulfilling their basic collective needs. By listing out what these needs and interests were – a closet, wardrobe, good cooking space etc., they settled on an open plan studio. Caught in the same pertinent problem of other Hong Kong residents, their small 50m2 apartment incorporated space saving designs such as sliding panels and folding shelves.
該項目的起點和終點是達到目的的一種手段。這一個設計是為了滿足他們的主要需求,首先會列舉出這些需求和好處,例如壁櫥、衣櫃、一個好的廚房等,他們選定在一個開放式的工作室,與其他香港人一樣有同樣問題, 他們的公寓只有50平方米,包括節省空間的設計,如滑動板和折疊架。

myapt2

YUHO Apartment

012_YUHO_003_LD-1We were curious to find out more about space saving techniques for small apartments. The diamond-shaped YUHO apartment was a major challenge in regards to space. This type of floor plan which was commonly found in 80s style Hong Kong flats forced the couple Yu and Ho to arrange their furniture at strange angles to accommodate the layout.
我們都十分好奇,關於為小型公寓節省空間的技術,菱形的YOHU公寓是一個空間大挑戰,這種類型的平面圖經常出現在80年代的樓宇中,迫使他們夫妻二人要安排他們的家具放在一些較為奇怪的地方,去配合他們的家居佈局。
yuho1 yuho2
The solution to this problem: inserting a timber pavilion against the angled wall. The raised platform added height to create spatial separation whilst acting as a seating area. By building a wardrobe and bookshelf to its side, the pavilion also provided extra storage space. White panels were added into the interior to cover certain openings. Set up against the white walls, the white panels act as an art feature to attract space and light.
如何解決這個問題?:擺放一個木的亭子靠在角牆上,凸起的平台可以增加高度,以創造空間分離,同時作為一個休息區域,通過建立一個衣櫃和書架側放,可以提供了額外的儲存空間,白色板加入到內部以覆蓋某些開口,建立白色的牆壁,可以作為一種藝術特徵吸引空間和光線。
3

28/05/2018 01:56:16 +08:00