Surface: 97m²
Location: Barcelona, Spain
Completed by: CaSA, Andrea Serboli, Margherita Serboli and Matteo Colombo
CaSA and Margherita Serboli fully renovated an existing property situated in an art nouveau building in Barcelona to become a holiday retreat for an Italian family. This Mediterranean and pastel-coloured residence was designed to incorporate and highlight details from the original 1900 building whilst adding a contemporary twist.
01_DSC_3047_670 02_DSC_2785_670 03_DSC_2771_670
The two fundamental things that were taken into consideration was the use of natural light and the use of the wasted space from the original layout. This led to a complete rearrangement and renovation of the space to let as much natural light in. New rooms were formed, and existing rooms were given new functions.
To tie the new and the old together, the essence of the original building was a definite requirement. The new colour palette and interior design had to complement and complete the original art nouveau essence of the building. Original features were rescued and restored such as the windows woodwork, the Catalan vaults and the ceilings original terracotta finish. Those that could not be rescued were reinterpreted such as the hydraulic tiles that represented the dwellings of its time. The new tiles are coloured with contemporary colorus and framed with off-white flooring which then changes to a continuous satin-finished surface throughout the rest of the apartment.
011_DSC_3147_670 012-1.1_DSC_3124_670 012.1_DSC_3124_670 014_DSC_3278_670 015_DSC_3284-3_670 017_DSC_3296_670
The pastel colour tone was chosen to complement and highlight the original features of the space. The pink and green accents add volume and a further element to the otherwise white interior. Fresh and relaxing, the overall mood of the residence offers a warm Mediterranean vibe.
026_DSC_3724_670 027_DSC_3561-2_670 021_DSC_3373_670

27/05/2018 05:48:37 +08:00