Oyamadai House

By frontofficetokyo

Oyamadai House

東京特別區部, 日本
公司
Company
: frontofficetokyo
項目類型
Type
:
項目風格
Style
:
項目地點
Location
:
項目尺寸
Size
:
項目顏色
Colour
:
Description

With a flag shaped site, bound on every side by neighbors, the understandable instinct might be to step away from the city, retreat behind walls where privacy is better assured. The family that purchased the site saw instead a chance to be as open as possible, using the small degree of isolation as a chance to connect to the city from a slight remove. On the ground floor the concrete floor extends out to form the landscape, softened by an abstract for that aims to blur boundaries - not between inside and out, but between city and home. On the second floor terraces and stair landings take on the same task. A wooden structure normally would work against these ambitions, requiring large sheer walls or braces to resist earthquakes. To answer this need without losing the intent to open the spaces we built large X-shaped walls at either end of the house. Like flying buttresses, these work as structure without interfering with the desire for openness.

設計師: Will Galloway, Koen Klinkers, Misuzu Yoshikawa, Joris Berkhout, Taro Yokoyama, Tomoyuki Kudoh

攝影師: Takumi Ota

24/07/2017 12:38:50 +08:00