Tea art

By J.C.Architecture

Tea art

板橋區, 臺灣
公司
Company
: J.C.Architecture
項目類型
Type
:
項目風格
Style
:
項目地點
Location
:
項目尺寸
Size
:
項目顏色
Colour
:
完成年份
Year
: 2014
Description

This Residential unit is located in Banqiao, the location has its problems for its density and busy-ness , but when we learnt the city is going to develop a mega park at the back of the apartment, we knew we had to rethink the layouts to what was originally given by the developer so we can take full advantage of the future park views.

The apartment is located on the 3rd floor, in between the tree lines, we decided to flip the program 180degrees so the living room is at the back and will be able to get the full amount of park views and sunlight that it deserves.

The challenge is also to open up the space big enough so the whole house can gain this new advantage of its openness and relationship to the outside, that when one walks out of the bedroom, or one at every corner of the house, people can feel the tranquility of the space beyond.

We created a “Tea Art” at the heart of unit, like a piece of space sculpture, its able to relate to the spaces inside, and as importantly to the future tree lines outdoors, it acts as a mediator among inside and out, also a space the place one would be capable to relax, social, interact, and rest. The wooden material and its sculptural quality transcends to other corners of the residence, providing a peaceful nature that one should have in one’s house, and also a bit of wow factor into everyone’s lifestyle.

23/10/2017 04:53:17 +08:00